Zagerij en Rondhout

Het is niet zo dat bossen, zoals veel mensen denken, in België schaars zijn en uitsluitend in de Ardennen te vinden zijn.  De totale bosoppervlakte in ons land bedraagt ongeveer 650.000 ha, hetzij 22 % van België.

Onze bossen zijn niet alleen geschikt voor recreatie en ontspanning, maar hebben ook een belangrijke productiefunctie en beschikken dus over economische troeven. In tegenstelling tot wat velen veronderstellen brengt het houtverbruik onze bossen niet in gevaar, maar waardeert het hen. Met een goed beheer willen we de opbrengst van de bossen veilig stellen en vergroten.

Dat betekent niet alleen dat we ze beschermen, maar ook dat we hun ecologisch evenwicht respecteren. Sinds haar ontstaan als boomzagerij heeft het Houtbedrijf Lavrijsen door middel van een eigen bosontginning volgens bovenvermelde principes steeds voorzien in haar eigen behoefte aan rondhout. Meer nog, naast het voldoen aan de eigen grondstofbehoefte zijn wij ook toeleverancier van voornamelijk populieren rondhout voor andere industriële toepassingen.

Wij leveren en exporteren zorgvuldig geselecteerd rondhout voor de fabricatie van schilfineer, multiplex, verpakkingen, fruitkisten, speelgoed, lucifers en tandenstokers, houtspaander en papierpulp.

De zagerij is gespecialiseerd in industrial packaging.

De productie van hout gaat gepaard met oplossingen voor tal van toepassingen in de palet-, staal- en betonindustrie en in de verpakkingssector.  De productie gebeurt volgens het just-in-time principe.  Hierdoor is de klant verzekerd van een stipte aanvoer met een minimum aan planningskosten en een maximaal rendement.

 

GEVRAAGD: RONDHOUT

Indien u eigenaar bent van populieren of ander loofhout, op stam of reeds verzaagd, mag u steeds mailen naar info@lavrijsen.be of bel ons op het nummer 014/58 51 01.  Wij maken u gratis een prijsofferte.

 

rondhout1     Rondhout2     Rondhout3